Busquem rovellons sota la brancada

QUAN ELS ROVELLONS S'AMAGUEN SOTA LA BRANCADA DELS PINS 

 

No és cap secret boletaire, que quan una florada de rovellons és potent, tothom qui està per la zona omple els cistells. Els rovellons abunden per tot arreu i fins hi tot, si la florada és de les bones, cada dia hi ha bolet nou.

El problema arriba quan hi ha poc rovelló a la zona on estem, o la florada és tant débil, que si ens passa algú per davant ja ens podem despedir dels rovellons. És en aquestes situacions, és quan haurem de posar en pràctica totes les tàctiques que valen en aquest joc, per endevinar on s’amaguen els pocs bolets que han tret el cap.

 

 

En el cas dels rovellons, ja hem explicat en articles anteriors, que els li agrada aparèixer sota la brancada dels pins més joves. Sovint aquesta brancada dificulta la cerca ja que l’espessa púa de pi és complicada de manejar. En algunes ocasions, els rovellons s’amaguen sota aquesta brancada i queden coberts per la púa de pi, que amb el pas del temps s’ha acumulat sota l’arbre. Per poder-los veure, haurem de buscar-los enmig de les branques i intuir-los sota la púa de pi. Alerta però, per fer-ho, feu cas al punt 5 de les bones conductes boletaires i oblideu-vos d’utilitzar eines maldestres com rasclets o similars, si ho feu, espatllareu el lloc on s’amaga el miceli i probablement no hi tornaran a néixer rovellons.

Per explicar-ho millor unes imatges millor que mil paraules!

 

 

Així doncs, la brancada i la púa de pi: dos bons motius perquè els rovellons no siguin detectats pel boletaire i morin allà on han nascut.

 

  • Carles Gutiérrez Burniol

    D'origen Berguedà i boletaire des de ben petit per tradició familiar, amant dels boscos i muntanyenc d'alta muntanya. Intrigat per entendre el món dels bolets a través de totes les variables que hi intervenen. Defensor del medi natural i apassionat en olorar la terra mullada, visualitzar els colors de les estacions i respirar l'aire fresc i saludable de la muntanya.

    Impulsor del Blog de bolets i muntanya d'en siureny, publicador a Bolets.com
    Facebook  |  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.