Conservar els bolets a la nevera

bolets a la neveraPer desgràcia el bolet és molt delicat, i sovint ens trobem que de seguida se'ns fan malbé a la nevera. Tot seguit expliquem la manera per conservar-los més temps.

Posar els bolets a la nevera


Ficarem els bolets a la nevera ben nets, només els exemplars ben sans.

 Per a que els bolets es conservin millor és important triar un recipient que sigui de plàstic o fusta, mai farem servir un d'acer o inox perque ens refredarà més a les vores del recipient i ens acumularà humitat. Jo faig servir un escurridor gran de plàstic.

No amuntegarem els bolets de mala manera, s'han de posar amb cura perque hi passi l'aire.

El paper film, fonamental per conservar els bolets més temps a la nevera

Aquest pas és clau per a una bona conservació. Sense el paper film els bolets se'ns assecaran més del compte o se'ns humitejaran deixant-los poc apetecibles. 

Els bolets són éssers vius que respiren, així que abans de tapar-los els hem de deixar refredar a la nevera ben bé unes 12 hores, per tal de parar el seu metabolisme. Un cop la seva temperatura volta els 4-6ºC podem tapar-los bé amb el film. 

bolets a la nevera tapats amb filmSi després d'una estona amb els bolets tapats a la nevera veiem que el film condensa humitat serà senyal que no eren prou freds, ho podem arreglar fent-hi petits forats.

I això és tot... dir que segons el bolet sigui més o menys termòfil ens aguantarà més o menys dies. Els bolets de tardor poden aguantar una setmana, en canvi el reig o el cep difícilment passaran dels 3 dies en perfectes condicions.

Sabeu altres maneres per conservar els bolets a la nevera?

Podeu compartir la vostra opinió afegint un comentari al peu d'aquest article, comentant el contingut en els fórums de boletaires o difonent en xarxes socials.

 Ivan Pino