Fregir bolets

Fregir bolets com a mètode de conservació.

Fregir bolets.Alguns us podeu preguntar, per què ens posen un article de fregir bolets a conservació de bolets? Doncs és bona pregunta, sí.

En primer lloc escrivim sobre com fregir bolets perquè molta gent no ho sap fer correctament, i en segon lloc perquè quan portem a casa més d'un àpat, fregir-los i deixar-los en un tupper hermètic o tapats amb paper film a la nevera és un mètode de conservació excel·lent.

Com fregir bolets.

En primer lloc netejarem bé els bolets, a poder ser sense utilitzar aigua. Teniu un article on expliquem una manera ràpida de fer-ho aquí. En cas que no ens hagi quedat més remei que passar-los per l’aixeta, els deixarem reposar a la nevera un parell d’hores abans de fregir-los, per eliminar parcialment l’excés d’aigua.

Paella per fregir bolets.Escalfarem una paella amb un bon raig d’oli, i quan sigui ben calenta, però sense cremar l’oli, hi llençarem els bolets. En aquest pas és opcional afegir-hi una dent d’all tallada a làmines, la hi posarem just abans dels bolets, amb molta cura per a que no se’ns cremi ja que donaria un gust amarg als bolets.

Salem i anirem remenant els bolets per a que tots es fregeixin una mica abans de començar a treure l’aigua (cal recordar que bona part del bolet és aigua). Un cop que treuen l’aigua els deixem que l’evapori, remenant de tant en tant. Ens pot passar que hi hagi un excés d’aigua, ja sigui perquè ha plogut o perquè no els hem escorregut bé, podem llençar-ne una part.

El punt de cocció adequat quan fregim bolets.

Això és molt personal, així que us explicaré com ho faig jo:

1-     Si els bolets són per conservar-los a la nevera els retiro del foc just abans que tota l’aigua s’hagi evaporat. D’aquesta manera els deixo just per donar-los el punt adequat a l’hora de fer el plat.

2-     Si els vull consumir immediatament, deixo que es consumeixi tota l’aigua i els deixo fregir a l’oli uns 3-5 minuts. Després els afegeixo al plat que estic preparant poc abans d’acabar-lo.

Bolets que cal fregir poc i bolets que cal fregir més.

Hi ha bolets que no admeten gaire els fregim gaire estona, així que haurem d’afinar i tenir cura de no passar-los. Serien l’ou de reig, la llora retgera, tots els tipus de cep, el rovelló, el bolet de tinta o els xampinyons, per exemple.

Per altres bolets sí que hem d’allargar l’estona que els fregim, per exemple la llenega (negra i blanca), el rossinyol, la trompeta de la mort, el fredolic...

Altres bolets els haurem de coure i rebutjar l’aigua de cocció abans de fregir-los, ja sigui per toxicitat en cru o per eliminar l’amargor. Són el carlet, la llengua de bou o la múrgola, per exemple.

Fregir bolets portada. 

Sabeu més sobre fregir bolets?

Recordeu que els comentaris són oberts per a que digueu la vostra sobre com fregir bolets. També teniu disponibles les xarxes socials, o el fòrum de bolets.com

 

  • Boletaire Ivan IPVIPV- Ivan Pino

    Boletaire des que tenia ús de raó i podia caminar, seguint la tradició i les ensenyances de l'avi.
    Caminador, explorador i curiòs que s'ha prés això dels bolets com un esport i un repte a més d'una afició.
    Interessat en investigar tot el que fa referència a cicles de bolets, apassionat de la meteorologia i aprenent de geologia i botànica.

    Impulsor d'Amb B de Bolets i Bolets.com
    Facebook | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.