Albergínies blanques farcides amb llenegues negres

FARCIM UNES ESBARGÍNIES AMB LLENEGUES NEGRES I BARREJA DE FORMATGES 


Llenegues negres el dia que van ser collides i cuinades

Aprofitant que darrerament s'han vist algunes llenegues negres i que l’hort de casa ens dóna unes albergínies blanques (típiques al Bages) precioses, hem decidit fer una recepta en la que intentem fer un homenatge a aquest bolet tant apreciat al principat. La idea era trencar amb el estàndard de fer-les guisades i hem optat per donar-li un altre toc que esperem que ús agradi. Dinamitzem les receptes incorporant el format vídeos i fer-ho així més entretingut. Doncs anem per feina, avia’m si agafeu una mica de gana !

 

  Ingredients cuinar les albergínies farcides amb llenegues negres (2 persones)

 

 Esbargínies blanques collides de l'hort de casa

  • 2 albergínies (blanques o negres)
  • 1 ceba                                                                  
  • Unes quantes llenegues negres
  • Sal, pebre i oli l’oliva
  • Formatge ratllat emmental

 

 

 

... per fer la beixamel:

 

  • Llenegues negres collides i rentades, apunt per trossejarMantega
  • Llet
  • Farina                                                                                  
  • Nou moscada
  • Pebre blanc
  • Formatge parmesà
  • Formatge rocafort

 

 

 

 

Primer netegem les albergínies i les tallem pel llarg. Els hi fem uns talls en forma de creu a la carn per tal que es coguin millor i les posem al forn durant 1h a uns 180º. Retirem i deixem refredar per tal de poder-les treballar. Les buidem amb una cullera i trossegem el contingut.

 

 

Mentrestant, hem netejat i trossejat les llenegues (podeu veure com es netegen de manera pràctica clissant aquí).

Per altra banda, hem tallat una ceba que l’estem fent en una paella a foc lent, quan li quedi poc per fer-se, hi afegim les llenegues i deixem coure lentament. 

Quan les llenegues ja acabin d’estar cuites, hi afegim el farcit d’albergínia trossejat i barregem bé els ingredients. A darrera hora hi afegim sal i una mica de pebre negre i ja tenim el contingut per farcir les albergínies. Procedim a farcir les albergínies.

 

Per fer la salsa beixamel:

Primer escalfem un got i mig de llet. A banda, en un tupí a foc mig, hi posem un plec de mantega i la farina (1 cullerada per cada got de llet) i anem barrejant fins que la farina comenci a enfosquir. A continuació hi afegim la llet tèbia sense parar de remenar. Graduarem l’espessor de la beixamel afegint-hi més llet o més farina en funció del gust de cadascú, tenint en compte que el formatge per si sol ja ajuda espessir la salsa. Afegim un polsim de nou moscada, pebre blanc i sal.

A continuació hi afegim el parmesà i el rocafort ben desfet i ho barregem tot ben barrejat. Si ens queden grumolls, podem passar-ho per la picadora o pel colador xinés.

Ara només ens quedarà escampar una mica de beixamel pel damunt de les albergínies farcides i una mica de formatge emmental ratllat per sobre de tot, per deixar-ho gratinar al forn uns 10 minuts a 180º.

 

 

El plat està llest. Per decorar-lo he optat per unes fulles d'oregan fresc.

Una barreja molt interessant on la textura de la llenega combina perfectament amb els altres ingredients. Els formatges aporten els seus gustos i tot contrastat m’ha semblat que donava bon resultat. La barreja de formatges pot ser diferent, però recomano no posar-n’hi massa perquè pot matar el gust dels altres ingredients. Bon profit i bona cuina boletaire !

 

Recepta amb el plat final acabat esbargínies farcides de llenegues negres i barreja de formatges

 

 

Boletaires, esperem que ús animeu a provar de cuinar aquest plat i en cas de fer-ho, que comenteu les vostres variants o consells per tal de millorar aquesta recepta als fòrums i a les xarxes socials.

 

  • Carles Gutiérrez Burniol

    D'origen Berguedà i boletaire des de ben petit per tradició familiar, amant dels boscos i muntanyenc d'alta muntanya. Intrigat per entendre el món dels bolets a través de totes les variables que hi intervenen. Defensor del medi natural i apassionat en olorar la terra mullada, visualitzar els colors de les estacions i respirar l'aire fresc i saludable de la muntanya.

    Impulsor del Blog de bolets i muntanya d'en siureny, publicador a Bolets.com
    Facebook  |  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.