El boletaire contra el cuc

Aquesta temporada el rovelló, el bolet més conegut, buscat i consumit a Catalunya, està sortint molt corcat. És realment frustrant anar tallant rovelló darrera rovelló i no poder aprofitar-ne un! Molts boletaires atribueixen aquesta invasió de cuc a la lluna, però portem més d'un cicle lunar i el tema del cuc no millora. Deixarem les teories de per què es corquen els bolets per a un altre article.

Més o menys això ens va passar ahir, previ fracàs en un bon lloc lleneguer. Molts i molts rovellons, però pràcticament no en podies aprofitar cap. El manual del boletaire diu que quan trobes els bolets molt corcats has de pensar en el temps que ha fet prèviament (humitat, temperatura, vent i pluja), intentar trobar el paràmetre que ha fet tant feliços als insectes i redirigir la recerca cap a les parts del bosc on creiem que ha afectat menys aquest paràmetre, seguint la nostra intuició boletaire.

I així ho vam fer... concretament vam pujar d'alçada i vam buscar la humitat del matí a l'herba, fugint així de la sequetat del bolet que facilita la feina als insectes.

Va funcionar... a mitges. Vam passar d'un 95% a un 60% de rovelló amb cuc, i tots els que no eren a l'herba eren ben corcats, però almenys vam poder aprofitar-ne algun!

El boletaire contra el cuc

 • Boletaire Ivan IPVIPV- Ivan Pino

  Boletaire des que tenia ús de raó i podia caminar, seguint la tradició i les ensenyances de l'avi.
  Caminador, explorador i curiòs que s'ha prés això dels bolets com un esport i un repte a més d'una afició.
  Interessat en investigar tot el que fa referència a cicles de bolets, apassionat de la meteorologia i aprenent de geologia i botànica.

  Impulsor d'Amb B de Bolets i Bolets.com
  Facebook | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.