Semàfor del bolets 2013

 Setmana 27-10-2013 al 3-11-2013.

El semàfor boletaire millora a color taronja amb algunes zones en verd aquesta setmana. Les pluges de principis d'octubre han fet efecte a algunes obagues del litoral i prelitoral central i bolets com les  trompetes de la mort o els rossinyols s'hi troben a gust, també es comença a veure algun rovelló.

A les fagedes també podrem trobar algun ceps edulis, però sobretot ceps vermells. Això sí, haurem d'afinar perquè estan molt localitzats.

Als soleis del litoral i prelitoral encara es deixa veure algun ou de reig i el seu company inseparable: el sureny fosc.

A l'interior cada cop costa més trobar les desitjades llenegues negres, i els camagrocs comencen a patir la fi de cicle.

Us seguim deixant l’enllaç al panell de control de pluges, hi ha enllaços on es poden consultar les dades meteorològiques en diferit, però també en directe. Cal assenyalar la importància de les possibles pluges de dimarts.

Cliqueu sobre la foto.

Radar de pluja i bolets

 

Setmanes del 14-20 i 21-27 d'octubre del 2013.

Seguim amb el semàfor en color taronja, tot i que a moltes zones el podríem canviar pel vermell. L'ou de reig i el sureny fosc deuen estar al caure on va fer les pluges fa 15 dies, amb la repetició de fa una setmana no haurien de fallar... a no ser que els hagi afectat la baixada de temperatura i el vent. A finals de setmana ho sabrem!

Mentrestant els rossinyols fan acte de presència a alzinars, rouredes i fagedes àcides de l'interior, prelitoral i no trigaran al litoral també! Juntament amb els rossinyols, algunes trompetes de la mort treuen el cap a les obagues.

Camagrocs i llenegues negres segueixen sortint a obagues enclotades del Prepirineu, però les llenegues amb poca alegria i algunes florides per la calor.

Per l'Alt Pirineu ja és tard, ha glaçat i els informes que ens arriben no són bons. Com a molt quedarien els soleis, però la irregularitat de les pluges d'enguany fan que no us les recomanem.

Ens sap greu no poder oferir-vos cap pronòstic per al rovelló, però aquest any s'està comportant fatal i en aquests moments no sabem cap zona que n'estigui fent. Així que ho esbrinem actualitzarem el semàfor.

Tornarà a fer caloreta aquesta setmana, i no s'anuncia pluja a mig termini, sumat a les ventades... toca afinar fort, boletaires!!!

Us seguim deixant l’enllaç al panell de control de pluges, hi ha enllaços on es poden consultar les dades meteorològiques en diferit, cliqueu sobre la foto.

Radar de pluja i bolets